שלושת הדרכים הכלליות להשקיע בנדל”ן

להשקיע בנדל”ן זה מונח רחב מאוד.

במאמר הזה אנחנו נפשט את שלושת הדרכים הכלליות להשקיע בנדל”ן.

 

אז שלושת הדרכים להשקעה בנדל״ן –

1 – בעצמכם.

2 – דרך REIT / חברת נדלן מניב.

3 – שותפות.

 

1 – בעצמכם

אם אתם רוצים לעשות את זה בעצמכם אז דבר ראשון אני רוצה להציג בפניכם את המציאות בלי סיפורים ומעשיות ולהגיד שיש הרבה ללמוד, בפרקטיקה לבצע השקעה מוצלחת לבד זה לא כל כך פשוט כמו שלפעמים אוהבים לצייר את זה אבל מצד שני לחלוטין בר השגה!

אני מאמין ובעד שכל אחד ואחת צריכים לעשות את הצעד הזה או לפחות לשבת וללמוד כמה שיותר על נדל״ן! אפילו רק לשם השכלה פיננסית.

פשוט נדרשת השקעה של זמן ויחסית הרבה מימנו בלמידה, חיפוש וניהול עסקאות.

יש לציין שישנה גם אופציה של ליווי השקעה ע”י אדם עם אחר.

נהוג ואפשרי לשלם לאדם המציע את שירותיו ולמעשה כך אתם יכולים להיעזר באדם שלרוב יהיה עם ניסיון שיעשה את רוב העבודה ויוכל לייעץ לכם במהלך התהליך וכך להשקיע בעצמכם אבל גם לקבל תמיכה מצד שני.

 

2 – REIT / חברת נדלן מניב

 REITאו real estate investment trust או בעברית חברת נדל״ן מניב – כל השמות האלה למעשה מייצגים אותו קונספט.

חברה שמייצרת את הכנסותיי על ידי רכישה/פיתוח ואז השכרת ולעיתים אף מימוש של נדל״ן מניב כגון קומפלקסים של דירות, משרדים, קניונים, מלונות, מחסנים וכוו..

דוגמא לגדולות בישראל כיום הן קבוצת עזריאלי, גזית גלוב, אלוני חץ, מליסרון ועוד רבות..

חברת נדל״ן מניב היא אופציה השקעה בנדל״ן לכאורה.

ואני אסביר.

מכיוון שחברת נדל״ן מניב מייצרת את הכנסותיי על ידי אחזקת והשכרת נדל״ן מניב, סוכני השקעות מציגים את חברות הללו כהשקעה בנדל״ן, אך למעשה זאת אינה השקעה ישירה בנדל”ן. מכיוון שאופן ההשקעה בחברת נדלן מניב בין אם ציבורית או פרטית היא על בסיס קניית אחוזים או מניות של החברה.

וקבלת התמורות מתבטאת באחוז מרווחי החברה במקרה שהיא פרטית או דיווידנדים במקרה של חברה ציבורית.

כלומר השקעה בחברת נדל”ן מניב היא למעשה – לשכור במניות או בעסקים – לא להשקיע בנדל״ן פרופר.

אבל זאת גם אופציה להשקעה בנדל״ן באופן מסוים. שלא מין המבוטל שיכולה להיות רווחית.

 

3 – שותפות

אולי נתקלתם בעברכם במונח קבוצת רכישה או סינדיקציה או גיוס משקיעים. האמת שכל המונחים האלה מייצגים שותפות בתנאים כאלה ואחרים. העסקאות האלה יכולות להתבצע בכל מיני קונסטלציות כגון

צד מביא עסקה צד מביא כסף, צד מביא עסקה ומעט כסף וצד מביא את שאר הכסף, שני צדדים מביאים עסקה וחצי חצי בכסף. למעשה אין סוף אפשרויות כאלה ואחרות.

אבל מפרספקטיבה של השקעות נדל״ן לשם ביסוס  כלכלי, אם אתם מעוניינים להשקיע את כספכם בנדל”ן אבל לא מעוניינים לעשות את העבודה הקשה בעצמכם, כלומר להיות באמת משקיעים פאסיביים בעסקה. בחירת האופציה של שותפות עלולה להיות אטרקטיבית עבורכם.

בהשקעות נדל”ן מצוי מאוד למצוא שותפויות בהן צד אחד מביא ידע ניסיון והזדמנות והצד השני מביא כסף שיאפשר להזדמנות להתקיים. ולאחר מכן מתחלקים ברווחים באחוזים כאלה ואחרים.

כלומר אם אתם מכירים וסומכים על משהו ועל הידע והניסיון שלו, יתכן שהאופציה המשתלמת ביותר עבורכם גם מבחינת טרחה וגם מבחינת תמורה היא להשקיע עימו את כספכם.

או שבכלל אתם רוצים לעמוד בצד השני של השותפות (:

 

אם משהו לא היה מובן, או שיש שאלות בקשר לכתבה, מוזמנים ליצור איתנו קשר דרך האתר !